Take away

Bestil bord Bestil take away

Har du lyst til nem og lækker mad hjemme hos dig selv, men har du enten ikke tid eller lyst til at stå i køkkenet selv? Så lad os hos fra Bone's servicere dig med lækker take away fra din lokale restaurant.

Med take away fra Bone’s tilbyder vi en nem, hurtig og lækker løsning, som kan bestilles både online, via telefon eller i vores lokale restauranter landet over.

Vi elsker spareribs - deraf navnet Bone's - og andre amerikanske specialiteter. Du behøver ikke at spise på vores lokale restauranter for at få den ægte amerikanske oplevelse, du kan nemlig få det hele hjem til dig hvis du ønsker det i stedet. Du skal bare hente det hos din lokale Bone's restaurant og tage det med hjem.

Faktisk har vi valgt at samle vores lækre amerikanske BBQ-spareribs i boxe, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvilke menuer der passer til dit behov. Velbekomme! 

Bestil take away fra vores lokale restauranter

Hos Bone's har vi mange restauranter fordelt over landet. Dermed har du rig mulighed for at bestille mad ud af huset fra Bone's. Du finder bare den restaurant, der ligger tættest på din adresse, og så bestiller du din mad. Det bliver ikke lettere at bestille lækker take away.

Har du lyst til lækker amerikansk take away til frokost? 

Side orders og salat som take away

Hos Bone's giver vi dig samtidig mulighed for at tilføje ekstra side orders til din takeaway-bestilling. Det betyder, at du kan kombinere din bestilling efter behag, ligesom du selv vælger, hvilken type kartoffel du ønsker at spise til dine spareribs, kan du samtidig selv stå for at blande din salat, så den bliver lige som du ønsker.

Om du trænger til en aften i hjemlige, hyggelige rammer, hvor der skal hygges lidt ekstra eller hvis du i din travle hverdag har glemt at få styr på aftensmaden, så fortvivl ej, Bone’s take away vil sikre dig en nem og lækker take away-løsning, hvor vi garanterer, at du får den autentiske amerikanske stemning fra restauranten med hjem i stuen.

Historien om take away

Take away går som bekendt ud på, at du bestiller din mad og henter den, når den er færdigtilberedt og derefter spiser den hjemme eller et andet sted uden for restauranten.

Netop fordi konceptet i sin natur fremstår så lavpraktisk, kan det være svært at placere, hvornår man rent historisk stødte på take away som koncept for første gang.

Alligevel er det dog interessant at undersøge, hvordan konceptet har udviklet sig gennem tiden. Og her vil mange, ikke uden grund, rette blikket mod USA og den amerikanske madkultur som det, der bærer store dele af forklaringen på, at konceptet “take-way”, som det hed dengang, så dagens lys.

Set fra et dansk synspunkt køber danskerne faktisk take away som aldrig før. Det skyldes i høj grad convenience-bølgen, som de seneste år er skyllet ind over Danmark og samtidig den udvikling, som vi har oplevet på det danske take away-marked og her er det nærliggende at nævne Bone’s take away.

Fra det antikke Rom til afroamerikanske kvinder i USA

Konceptet med at købe sin mad og indtage den et andet sted er ikke nyt. Faktisk trækker konceptet tråde helt tilbage til det antikke Rom. Her ville offentlige køkkener og restauranter forsyne den romerske underklasse samt det hårdtarbejdende folk med mad, som kunne indtages forskellige steder i byerne. De havde nemlig ikke deres egne køkkener derhjemme.

Ikke nok med at datidens forbrugere fik stillet sulten, så forlyder det også, at man allerede dengang forstod at værdsatte, hvordan konceptet kunne bibringe fordele til familierne i form af hurtige og nemme måltidsløsninger.

Samme grundtanke fandt sted hos de velhavende familier i det 14. århundredes Paris. Her fik man byens bedste slagtere til at bringe de bedste varer ud til ens adresse. Det betød, at familierne hverken skulle bruge tid på selv at tage ned til byen for at handle ind og samtidig ikke skulle bruge tid på at gruble over, hvad der skulle serveres til det forestående måltid.

Take away når til USA

Fortsætter man den historiske overflyvning over udviklingen af take away, går der ikke længe, før man støder på tendenser fra USA. Man træder nok ikke nogen over tæerne, hvis man argumenterer for, at take away-konceptet er uløseligt forbundet med de vaner, som amerikanere har med hensyn til mad.

Historier fra New Orleans og New York beretter om, hvordan lokale købmænd fra små ’delis’ indtog byernes gader med deres hestevogne og tilbød lækker take away-mad til dem, som ønskede at tage et måltid med på vejen.

Et andet interessant perspektiv i historien om udviklingen af take away er, at konceptet hurtigt vandt indpas nær banegårde. Og ganske som vi kender det i dag, kunne folk dengang købe et godt måltid i restauranten, som de kunne medbringe og bruge rejsetiden på at indtage.

Flere historiske nedskrivninger fortæller, at det til en særlig grad var afroamerikanske kvinder, som stod ved kødgryderne og serverede diverse delikatesser til de sultne rejsende, der kom forbi deres restauranter. Beretninger går også på, at man kunne være ret sikker på, at den sikreste og billigste måde at få stillet sin appetit på, var at købe den mad, som de afroamerikanske kvinder dagligt stod og tilberedte.

Mange af dem, som rejste på østkysten, ændrede gerne deres rejseplaner, så de lige kunne nå forbi byen Gordonsville i Virginia og smage byens famøse ’fried chicken’, der selvfølgelig kunne bestilles som take away-menu fra de forskellige restauranter.

Flere restauranter, flere penge

Som nævnt er det svært at definere et specifikt tidspunkt i historien, hvor man kan nedfæste, at take away som koncept har sin oprindelse. Alligevel peger flere på den socioøkonomiske udvikling, der skete efter Anden Verdenskrig og op igennem 1950’erne, som det tidspunkt hvor take away-kulturen for alvor begyndte at ligne det, som vi i dag forbinder med take away. 

Flere restauranter, heraf også de fastfood-restauranter som vi kender i dag, begyndte at poppe op i USA. I takt med at folk generelt begyndte at få flere penge mellem hænderne, var der grobund for, at take away-konceptet for alvor kunne gøre sit indtog i den amerikanske madkultur.

Samtidig peger flere på, at folk i 1950’erne var begyndt at få øjnene op for, at man kunne kombinere at se fjernsyn samtidig med, at man indtog sit måltid. Det gjorde ikke take away-maden mindre interessant, tværtimod.

Take away som del af convenience-bølgen i Danmark

Det er ingen hemmelighed, at take away-konceptet også har gjort sit indtog i Danmark. Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at en restaurant tilbyder take away til dem, som ønsker at indtage deres måltider andetsteds. Tag bare Bone’s take away-menuer som et eksempel.

I den seneste tid har take away faktisk tiltrukket sig større opmærksomhed som del af den convenience-bølge, som er skyllet ind over Danmark og har revet danskerne med sig. 

Convenience dækker over madtilbud, som henvender sig til dem, der hellere vil bruge tiden på noget andet end at stå i køkkenet og forberede måltider.

Aktuelle undersøgelser viser, at restauranternes samlede salg inklusiv take away er steget med 30 procent på bare fem år. Alene i 2016 omsatte take away-branchen for intet mindre end tre milliarder kroner.

Mange peger på, at tendenserne skyldes, at forbrugerne nu i stigende grad bestiller deres take away online eller via en app. Det betyder, at forbrugerne nemt og hurtigt kan bestille sit måltid og hente det til den bestilte tid i deres lokale restaurant.

Flere forskere, som beskæftiger sig med fremtidens forbrugertendenser, er enige om, at convenience-kulturen er kommet for at blive. I sådan en grad at vurderingen 10-15 år ud i fremtiden er, at halvdelen af alle danskernes måltider blive tilberedt et andet sted end i hjemmets køkken.

Til historien skal det også nævnes, at take away-markedet efterhånden tilbyder et bredt udvalg af forskellige madkoncepter, som sikrer, at forbrugernes måltider sagtens kan varieres.

Og her er det nærliggende at fremhæve vores take away menuer, som giver dig en unik mulighed for at tage en del af den amerikanske madkultur med hjem. Endda på en ærkeamerikansk måde.

Hedder det “take away” eller “takeaway”?

Når snakken falder på take away, er der ofte bred uenighed og forvirring om, hvorvidt det staves med eller uden mellemrum. Hvis det er en diskussion, som vennerne eller familien har ved jeres middagsbord, kan vi med fordel hjælpe med at opklare mysteriet.

Begge dele er rigtigt. Det er rigtigt at skrive “take away” og skrive “takeaway”. På engelsk laver man ikke sammensatte ord, som man gør på dansk. Men i og med at “takeaway” efterhånden er blevet en del af det danske sprog, er stavemåden også blevet tilpasset det. Så skriv du bare takeaway eller take away - begge dele er korrekt.

Ordet takeaway startede faktisk med at hedde take-way eller carry-out. Men det mere mundrette takeaway har altså vundet pladsen som det foretrukne begreb. Men hvem ved? Måske kalder vi det en dag noget helt andet, når vi henter mad fra restauranter landet over.

Take away i Aarhus Take away i Aalborg Take away i Roskilde Take away i Randers Take away i Odense Take away i Esbjerg Take away i Næstved Take away i Vejle Take away i Silkeborg Take away i Kolding Take away i Horsens Take away i Herning Take away i Frederikshavn Take away i Sønderborg Take away i Hjørring Take away i Holstebro Take away på Amager

The taste of the old America