Ribeye steak

Bestil bord Bestil take away Se menukort

Hvis du spørger en steak-entusiast om, hvilken kødudskæring der er er den bedste, vil svaret i de fleste tilfælde være ribeye. Ribeye-steaks anses som en af de mest smagfulde steaks, der findes. Kødet er marmoreret med en stor fedtskive, hvilket gør ribeyen til den mest saftige og møre steak. Men hvorfor er ribeye steaks så møre og lækre?

Mør og saftig ribeye

Ribeye er en udskæring, der kommer fra den forreste del af kvæget. Delen kaldes longissimus, hvilket er latinsk for ’den længste’. Fordi musklerne ikke arbejder så hårdt i dette område af kvæget, er det også her, at man finder den møreste og lækreste udskæring, som passer perfekt til grill eller ovn. Derfor er det også denne udskæring, som anses for en af de bedste, da den er mest marmoreret i forhold til så mange andre.

Ribeye steaks fra Amerika

Ribeye er en klassiker, som fås på de fleste steakhouses i Amerika. Men selvom vi danskere kender ribeye som én bestemt type, så findes der rent faktisk mange udgaver af steaken. Der er selvfølgelig den klassiske ribeye steak, som serveres uden ben. Men der findes også udgaver som Cowboy Ribeye, med et lille ben, der løber gennem midten af kødet. Dernæst er der Tomahawk Ribeye, der er karakteriseret ved et langt ben, som stikker langt ud af siden på kødet.

Ægte ribeye

På Bone’s specialiserer vi os i at servere den ægte, klassiske ribeye, som er kendt fra de amerikanske steakhouses. Vi tilbereder vores ribeye til perfektion, så den er mør, saftig og smagfuld. Vi steger steaken ved høj varme, så smagen bliver i kødet, og kødet smelter på tungen. Dertil serverer vi selvfølgelig lækkert tilbehør til ribeye i form af sauce og kartofler, alt efter din smag. Du kan vælge mellem et utal af klassikere såsom bearnaisesauce, whiskeysauce eller pebersauce, der passer perfekt til din ribeye steak.

The taste of the old America