Take away Bestil bord

Oplev festlig fastelavn på Bone’s

Fastelavn er én af årets sjoveste og hyggeligste traditioner, hvor børn og barnlige sjæle klæder sig ud, slår katten af tønden og spiser lækre sager. På Bone’s fejrer vi naturligvis også den festlige dag – ikke mindst med masser af god mad til maven.

Fastelavn er mit navn…

…BBQ vil jeg have! Forkæl hele familien til fastelavn med en god omgang amerikansk BBQ på Bone’s – så skal I ikke bekymre jer om andet end at fejre den hyggelige tradition og nyde hinandens selskab.

Hvornår er det fastelavn?

”Hvornår er det fastelavn” er der nok mange, der tænker, og det er da heller ikke helt nemt at huske, hvordan det nu lige er med den festlige tradition. Fastelavn falder nemlig ikke på en bestemt dato, men syv uger før påskedag. Det betyder, at datoen for fastelavn kan være alt mellem den 1. februar og 7. marts – så det er helt OK fra år til år at spørge: ”Hvornår er der fastelavn”?

Hvorfor holder vi fastelavn?

Det korte svar på spørgsmålet ”Hvorfor holder man fastelavn?” er, at det hænger sammen med kristne traditioner. Fastelavns historie har nemlig rødder tilbage til middelalderen, og ordet ”fastelavn” kommer af det plattyske ”vastel-avent,” som betyder fasteaften og henviser til den 40 dage lange faste, som begyndte efter fastelavnsdagene og varede frem til påske.

Fastelavn i dag er dog ikke udelukkende en kristen tradition, men kan også spores tilbage til hedenske traditioner. Det gælder blandt andet tøndeslagning og fastelavnsris.

Få historien bag

Næste gang nogen spørger ”Hvad er fastelavn,” kan du forklare, at fastelavnstiden oprindeligt varede fire dage: Fastelavnssøndag, fastelavnsmandag, hvide tirsdag og askeonsdag. Dengang slog man også katten af tønden, men der var tale om en rigtig, levende kat, som dengang var et symbol på ondskab. Når man slog katten i tønden ihjel, troede man altså, at man samtidig slog ondskaben ihjel.

Fastelavnsriset blev dengang brugt af unge karle, som slog unge piger med friske ris med knopper. På den måde kunne man overføre frugtbarhed til pigerne.

Nutidens fastelavn har ikke meget at gøre med kristendom – i stedet har den måde, vi fejrer fastelavn på i dag, baggrund i de hedenske traditioner. Den levende kat er dog heldigvis udskiftet med slik, ligesom fastelavnsriset kun er til pynt. 

Inviter familien ud på Bone’s

Uanset historie er fastelavn er rigtig god undskyldning for at hygge sig med dem, du holder af. Invitér familien på Bone’s – børnene må meget gerne komme udklædte – og fejr højtiden med good ol’ american food.

Nyd skøn, amerikansk mad til fastelavn

På Bone’s kan du for eksempel sætte tænderne i vores populære Bone’s Original Spareribs, Dansk Gårdkylling eller en Big Boy Burger med oksekød og Apple Smoked Bacon. Glem ikke din favoritkartoffel og yndlingssovs, og krydr det hele med all you can eat salat- og softicebar!

Børn spiser gratis med!

Fastelavn er børnenes fest, og det vil vi gerne markere på Bone’s. Derfor får børn t.o.m. 12 år – som følges med en voksen – ganske gratis en valgfri junior hovedret samt salat- og softicebar. Det er ikke et krav, at børnene kommer udklædt, men har de lyst, er de meget velkomne – det skaber en ekstrafestlig stemning på restauranten.

Book bord til fastelavn på Bone’s

Vil I være sikre på en plads på Bone’s til fastelavn, så book bord i forvejen i en af vores hyggelige restauranter. Vores søde personale står klar til at hygge om jer og fejre den festlige højtid.